Ten Zelený Tlumok?!

Jeden Batoh - Tisíce Možností

Víte, kolik vody bylo potřeba na výrobu vašeho oblečení?
Podle odhadů je k výrobě jediného bavlněného trička zapotřebí 2 700 litrů pitné vody. To je množství, které vystačí jedné osobě k pití na dobu 2,5 roku. Při výrobě jedněch džínů se spotřebuje až 9 000 litrů vody. Nemluvě o rostoucím konzumu nových věcí, které stále méně nosíme a častěji nahrazujeme za jiné.
Co kdyby zde ale existovala zásoba kvalitních nepromokavých batohů vyrobených v Československu, které by jednoduchými změnami šly předělat na “nové” (upcycling) a tím byly šetrné k životnímu prostředí?
Co kdyby místo koupě dalších a dalších batohů jiného vzhledu, šel vyměnit raději jen design a kvalitní batoh si ponechat? A co kdyby batohy dokázaly pomáhat znevýhodněným skupinám a vytvářet pro ně i nová místa?
To by šlo?!
Trash that helps!

O projektu

Představuji Vám originální AČR ČSLA nepromokavý tlumok, který zatím zbytečně “leží ladem” v army shopech a který jsem jednoduchými kroky předělala na moderní batoh s vyměnitelným designem - a díky možné výhře - počítám i s pomocí komunitní šicí dílny pro znevýhodněné.

Nápad vznikl jako odpověď na potřebu nového batohu, kdy se mi rozpadl batoh s vlastně navrženým designem (obrázkem). Chtěla jsem si design ponechat, ale již jsem nechtěla investovat do stejného nekvalitního batohu. Přemýšlela jsem nad alternativou a jelikož se mi dlouho líbil starý vojenský batoh mého otce, uvažovala jsem nad jeho přešitím, až se mi ve snu zjevila jeho novější varianta a vše mi bylo již jasné. Prozatím jsou v oběhu 3 testovací batohy (2 roky), zatím jen s pozitivní zpětnou vazbou. Vzhledem ke konci rodičovské dovolené, mi tento projekt může umožnit svobodu bez nutnosti vrátit se zpět do korporátního prostředí před RD.

Hlavní cíle

  • Kreativní upcyklace - cesta k udržitelnosti
  • Komunitní šicí dílna pro znevýhodněné
  • Zapojování znevýhodněných osob v regionu

Hlasujte

Projekt s nejvíce hlasy získá cenu veřejnosti.