První pomoc provšechny

Komplexní zdravotnické asistence bez ohledu na typ, náročnost nebo rozsah akce. Chcete vědět, jak pomoci druhým? Jsme tu pro Vás!

Naše společnost poskytuje zdravotnické asistence (zdravotnické dozory) a školení první pomoci, které přizpůsobujeme přímo na míru klientům a zákonným požadavkům. Na zdravotnické dozory, které by měly být nedílnou součástí každé kulturně-společenské nebo sportovní akce, vysíláme několik typů posádek, které nejčastěji tvoří záchranář společně s dalším zdravotníkem, lékařem nebo řidičem. Pokud je potřeba, tak přímo na místě akce zbudujeme mobilní ošetřovnu, která slouží i jako řídící středisko pro komunikaci s organizátory. U školení první pomoci vždy přizpůsobujeme prezentační materiály klientům, abychom mohli využít inovativní metody přístupu k výuce první pomoci. Snažíme se co nejvíce přiblížit a nasimulovat reálné prostředí úrazů v modelových situacích tak, aby si je frekventanti školení mohli vyzkoušet s co největším dotekem reálné situace.

I kdyby naše práce zachránila jediný život, měla by smysl.

O projektu

Naším hlavním cílem je vyvrátit mýty o první pomoci a zajišťovat bezpečné prostředí pro veškeré typy veřejných akcí. Snažíme se svými činy dokázat, že školení první pomoci je opravdu přínosem pro všechny účastníky a nejen povinností, kterou nám ukládá zákon a musíme ji přetrpět. Vždy se snažíme výukový čas rozvrhnout tak, abychom teoretickou výuku vyvážili workshopy a modelovými situacemi, které si účastníci vyzkouší na vlastní kůži. Nezáleží, jestli se jedná o školení BOZP, výuku první pomoci v autoškole nebo zážitkový kurz na teambuildingu. Prioritou zůstává vytvoření kvalitního programu přímo na míru, ve vztahu se zákonnými požadavky na výuku.
Jak je to ale s těmi zdravotnickými dozory? Kde všude má být zdravotník? Zákon ukládá, že na všech veřejně pořádaných akcích se má nacházet zdravotnický dozor. My tuto úlohu bereme jako velkou zodpovědnost a vždy se ji snažíme plnit nad rámec očekávání a povinností. Plánování veškerých detailů a zákonných požadavků, jako jsou příkladně příjezdové a odsunové trasy nebo dostupnost záložních posádek, provádíme několik týdnů před započetím akce, abychom byli připraveni na jakékoliv komplikace, které mohou během akce nastat. Nejvíce nás ale těší, když se akce obejdou bez zranění, protože zdraví máme jen jedno. V takových případech se může přítomnost zdravotnického dozoru zdát zbytečná, protože se přeci nic nestalo. Ano, tato situace se tak může tvářit, ale v případě náhlých zdravotních komplikací a úrazů, které mohou přijít ve zlomku vteřiny, není času na zbyt a je potřeba co nejrychlejší kvalifikovaný zásah našich posádek.

Hlavní cíle

  • Zvýšit kvalitu poskytování zdravotních služeb pro kulturně-společenské a sportovní akce
  • Inovovat způsob výuky první pomoci s orientací na potřeby klienta
  • Být poskytovatelem odborné první pomoci po celé ČR
  • Být tam, kde je potřeba pomoct!

Hlasujte

Projekt s nejvíce hlasy získá cenu veřejnosti.