České hodinky PROVOKE

Chci vyrábět skutečně české hodinky.

Výroba těchto jedinečných hodinek se odehrává přímo v bráně Vysočiny - v Pelhřimově.

Nepovažuji se za žádnou manufakturu, micro brand, nebo start-up. Jsem jen nadšenec, který usiluje o splnění svého snu - vyrábět hodinky, které bych si sám bez váhání zakoupil.

O projektu

Název hodinek PROVOKE není náhoda. Mým cílem je trochu provokovat a ukázat že, i za rozumné peníze jde vyrobit skvělé odolné hodinky, které jsou opravdu vyrobeny v České republice. Hodinky vznikají v mé dílně v Pelhřimově a ve spolupráci s českými firmami.
Hodinky jsou jedinečné díky použitým materiálům, jako je karbon, titan a safír. Samozřejmostí je švýcarský strojek.
Zcela jedinečná je technologie HYDRO, kdy jsou hodinky naplněné speciálním olejem. Nejenže díky tomu mají dechberoucí vzhled, ale zároveň olejová náplň tlumí rázy, které na hodinky působí a to přispívá k jejich odolnosti. Tuto technologii používají ve světě pouze tři firmy a v České republice jsou hodinky PROVOKE první, které tuto technologii používají.
Díky použitým materiálům mají velmi nízkou hmotnost, a to pouze 44,5 g. Pouzdro hodinek je z karbonu a všechny ostatní vyráběné části z titanu, dokonce ciferník i ručičky.
Hodinky vyrábím ve standardním provedení a také se zaměřuji na výrobu hodinek na zakázku. Opět v duchu, že zakázkové hodinky nemusí stát stovky tisíc. Návrh vlastních hodinek už je sám o sobě zajímavý zážitek a pokud má zákazník zájem, může si hodinky i sám smontovat na originálním workshopu.
Důležitou filozofií mého projektu je spolupráce výhradně s českými firmami. Žádná část hodinek PROVOKE není vyrobena v Číně. I filament na výrobu krabiček je od lokálního výrobce z Vysočiny. Všechny vyráběné díly jsou vyráběny v okruhu 100 km od mé dílny. Strojek je od švýcarského výrobce a safírové sklo je japonské.
Hodinky PROVOKE jsou kvalitní, cenově dostupné hodinky, bez marketingových pozlátek a "nalepených" příběhů, které jsou dobré leda jako snaha ospravedlnit vysokou cenu. Já píši příběh hodinek PROVOKE sám a jeho součástí jsou moji zákazníci.

Hlavní cíle

  • Výroba českých odolných hodinek

Hlasujte

Projekt s nejvíce hlasy získá cenu veřejnosti.