PharmaPort

PharmaPort - inzertní portál pro uchazeče o zaměstnání v oboru farmacie.

Posláním PharmaPortu, který byl založen dvěma kamarády Michalem a Filipem, je spojovat férové zaměstnavatele s potenciálními zaměstnanci ve farmacii a souvisejících oborech.
Myšlenka pracovního portálu, který by se stal mostem mezi farmaceutickými profesionály na straně jedné a provozovateli lékáren a dalšími zaměstnavateli na straně druhé, v nás zrála již poměrně dlouhou dobu. Sami jsme farmaceuti a máme v této oblasti mnoho přátel a známých. Vnímali jsme, že podobné místo jako je PharmaPortu na českém trhu chybí. Tradiční profesionální portály, kde lidé z jiných oborů běžně hledají nové uplatnění, nejsou ve farmacii hojně využívány. Ti z nás, kdo se chtějí ve své kariéře posunout dál, tak musí sázet na osobní kontakty, hledání po webech lékáren a farmaceutických firem či na další poměrně neefektivní a časově náročné způsoby hledání.
PharmaPort - vaše brána do Pharma světa

O projektu

V čem chceme být unikátní? Farmacie je široký a multidisciplinární obor, který zahrnuje mnohem více než práci v lékárnách, které jsou nejviditelnějším místem kontaktu s pacienty. PharmaPort má ambici se zaměřit na všechny oblasti farmacie a nabídnout návštěvníkům hledající nové uplatnění přehledné, moderní a uživatelsky přívětivé prostředí, v němž se snadno zorientují. Inzerentům pak chceme být spolehlivým a vstřícným obchodním partnerem, který udělá vše pro to, aby obsadili své volné pozice. Naši obchodní partneři budou dostávat analytická data o vypsaných pozicích a kvalitní zpětnou vazbu, jež jim pomůže připravit odpovídající pracovní nabídky a uspět na náročném trhu.

Malé soukromé lékárny mají jen málo možností kde lze inzerovat volné pozice.
Konkurenční portály se na tuto oblast příliš nezaměřují. Lékárny musí často ukončit nebo omezit provoz kvůli nedostatku personálu, čímž dochází k ohrožení dostupnosti lékárenské péče pro místní obyvatele. PharmaPort nabídne lékárnám prostor k inzerci a zároveň i blog s radami jak zlepšit jejich propagaci a konkurenceschopnost.

Volné pozice pro práci ve farmaceutickém a biomedicínském výzkumu jsou roztříštěné na stránkách univerzit či jednotlivých pracovišť případně na stránkách velkých farmaceutických/biotechnologických firem, v čemž se běžní farmaceuti velmi těžce orientují.

Rozvíjejícím se oborem s velkou poptávkou (v českých nemocnicích chybí až 1 300 odborníků) je klinická farmacie, která zvyšuje efektivitu léčby a snižuje náklady na zdravotní péči. Je zároveň atraktivní pro řadu farmaceutů, ale neexistuje žádný portál, který by tyto volné pozice nabízel.

Nabídka brigád či stáži pro pregraduální i PhD studenty je k dispozici jen na webech velkých lékárenských řetězců nebo se výjimečně vyskytuje na stránkách farmaceutických firem.
PharmaPort poskytne prostor k inzerci volných pozic pro studenty za zvýhodněných podmínek.

Autor projektu

PharmaPort s.r.o.

Hlavní cíle

  • Tvora funkčního a uživatelsky přívětivého webu, který bude sloužit pro inzerci pracovních nabídek ve farmacii
  • Nabídnou uchazečům jedno ucelené místo se všemi relevantními pracovními nabídkami pro uchazeče v oboru farmacie a příbuzných oborů
  • Umožnit zaměstnavatelům propagovat volné pozice v zařízeních, kterým by jinak hrozilo ukončení provozu a omezení zdravotní péče
  • Navázat spolupráci s vysokými školami pro zprostředkování odborných praxí pro studenty a zviditelnit možnosti uplatnění pro farmaceuty

Hlasujte

Projekt s nejvíce hlasy získá cenu veřejnosti.