"Jsem ztracený!"

Už nechceme být úplně nejhorší, historicky ve všem!

Chceme pomoci žákům/studentům nastavit jejich cestu životem z bodu A - teď a tady, do bodu B - co je můj cíl, kam chci dojít, čeho chci dosáhnout ve svém životě, ve své budoucnosti. Zároveň jim pomoci se na této cestě udržet. Pomoci jim s výběrem střední či vysoké školy na základě jejich přání, ale i talentů a nadání.

Student: "Už vím, jak na to!"

O projektu

V dnešní době se stále více volá o pomoc studentům v oblasti jejich duševního rozvoje.
Ne však jen v rozvoji jejich školních vědomostí a dovedností, ale především po rozvoji měkkých dovedností ( soft skills ) což jsou kompetence v oblasti chování, které mají vztah k sociální/emoční inteligenci, po wellbeingu - pocitu štěstí a spokojenosti, větší míře socializace apod.
Rodiče jsou si totiž vědomi, že jejich děti jsou v těchto oblastech ztracené, izolované, nevědí, co si se svým životem počít, kam směřovat své budoucí kroky, jakou školu si vybrat, co v životě vlastně dělat...
Proto se ve svém projektu zaměřuji právě na pomoc studentům 2. stupně ZŠ a SŠ, kterým díky koučovacím rozhovorům, metodám a technikám mohu pomoci najít cestu ze současnosti (bod A) do blízké či vzdálené budoucnosti (bod B). Pomocí specializovaných nástrojů nastavíme společně jednotlivé kroky na jejich cestě, které mladého člověka dostanou za jeho cíli. Pokud žádné nemá, bude naším cílem, je najít.

Hlavní cíle

  • Pomoc studentům nastavit si svou budoucnost
  • Pomoc studentům orientovat se ve výběru střední či vysoké školy
  • Pomoc studentům vyznat se sám v sobě
  • Pomoc studentům vykročit na svou vysněnou cestu životem

Hlasování

Hlasování již bylo ukončeno, pořadí vítězů naleznete v archivu projektů.