Ručně vyráběné barvy a pigmenty Země

Pigmi.cz je projekt, který nabízí pigmenty vyráběné ze Země. Minerály, houby, květy nebo meteority jsou možné materiály k vytvoření barev.

"From the ground to masterpiece." - Poukázat na původ barev a jejich hlavní účel.
Snil jsem o tom, že opět nabídnu světu barvy, které lidé v minulosti běžně využívali, než je přebily chemické továrny. Projekt Pigmi, který jsem vytvořil, je zaměřen na obnovu těchto barev a každý den mě učí novým technikám. Postupně tak mohu lidem nabízet stále nové pigmenty.

Materiály, jako jsou minerály, houby, květy, kořeny, mízy stromů, semena, kosti, hmyz a mnoho dalších, jsou vhodné pro extrakci barev pomoci různých technik. Existuje mnoho druhů materiálů, a některé se po miliony let vyskytovaly v kosmu. Například meteorit přeměněný v akvarel je nyní jedním z oblíbených pigmentů mých zákazníků a stává se tak barvou, kterou v obchodech běžně nekoupíte.

Mým cílem je nejen obnovit a nabídnout tradiční barevné pigmenty, ale také objevovat nové barvy a jejich aplikace. Moje práce se neomezí pouze na výrobu pigmentů, ale také na to, jak je použít v různých uměleckých technikách.

Mám radost, že se mi podařilo přinést do světa něco nového a užitečného a že mohu přispět k udržitelnějšímu způsobu výroby a spotřeby barev. Doufám, že moje práce přispěje k povzbuzení lidí k uvažování o tom, jak využívat přírodní zdroje a ovlivňovat svět kolem nás.